Beeldschermwerk gezondheidsrisico op de werkvloer

Neem gepaste maatregelen

Ten opzichte van voorgaande jaren is het aantal bedrijven wat zich aan de arbo-regels voor gezondheid en veiligheid voor werknemers houdt licht gestegen.  Dat blijkt uit onderzoek van Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In veel gevallen is er een arbodienst of deskundige ingeschakeld of is er een preventiemedewerker aanwezig.

Uit het onderzoek blijkt dat beeldschermwerk nog een vergroot risico met zich meebrengt. Men zit te lang aaneengesloten achter een beeldscherm zonder pauze. Om gezondheidsrisico’s te beperken is een limiet van 4 uur per dag aan te bevelen gecombineerd met voldoende pauzes.

Meditel voert preventief medische onderzoeken (PMO) uit voor grote en kleine bedrijven. Een standaard PMO kan uitgebreid worden met diverse modules, waaronder een beeldschermonderzoek. Middels het PMO worden de bedrijfsrisico’s in kaart gebracht en kunnen er gepaste maatregelen getroffen worden om een gezondere werkomgeving te creëren.

Interesse in een PMO? Bekijk onze pakketten. Bij interesse in een PMO kunt u ons offerteformulier invullen of vrijblijvend contact met ons opnemen.

Inschrijven

Blijft u graag op de hoogte van het laatste nieuws? *