CBR keuring

Voor het verkrijgen, verlengen of wijzigen van het rijbewijs kan het zijn dat u medisch gekeurd moet worden. Om te beoordelen of de bestuurder van een auto, bus of vrachtwagen gezond genoeg is om de weg op te mogen, heeft het CBR namelijk medische informatie nodig. Deze informatie verkrijgt het CBR door middel van medische keuringen die uitgevoerd worden door artsen buiten het CBR. Bij Meditel kunt u terecht voor deze medische keuring.

Werkgevers kunnen een offerte aanvragen voor het uitvoeren van meerdere rijbewijskeuringen voor medewerkers. Het is ook mogelijk voor de particuliere of ZZP bestuurders een losse keuringsafspraak in te plannen. Hiermee draagt u dan zelf de kosten voor de keuring.

Voor deze medische keuring heeft u een ZD-code (ZorgDomein-code) nodig. Deze dient u zelf op te vragen bij het CBR. Wanneer u de ZD-code heeft kunt u een afspraak inplannen.
Let op! Per afspraak kan er één ZD-code gebruikt worden. Heeft u meerdere ZD-codes, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bij Meditel kunt u op korte termijn terecht voor een medische keuring. Bij de beoordeling van het CBR kan er vertraging zijn. Houd hier rekening mee.

Afspraak maken voor CBR-/rijbewijskeuring

Voor particulieren of ZZPers

Heeft u een medische keuring nodig voor het verkrijgen, verlengen of aanpassen van het rijbewijs? Bij Meditel is het mogelijk om als particulier of ZZPer een afspraak te maken voor de CBR-/Rijbewijskeuring. U heeft hiervoor een ZD-code nodig van het CBR. Meditel voert geen keuringen uit die door een specialist uitgevoerd moet worden.

Let op! U ontvangt zelf de factuur van deze afspraak.
 

De CBR-keuring aanbieden aan uw medewerkers?

Weet u al wat u wilt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Liever advies op maat om te kijken wat bij u past? Neem dan contact met ons op.

Uw werkgever betaalt de factuur

Voor medewerkers in (vast) dienstverband

Bent u opgeroepen door uw werkgever om een keuring te ondergaan? Dan heeft uw werkgever een eigen Meditel omgeving gekregen. Maakt u via deze omgeving een afspraak, dan wordt de factuur direct naar uw werkgever verzonden en betaald. Vraag uw werkgever om toegang tot deze omgeving om een afspraak in te plannen.

Rijbewijskeuring B

Voor vervoer met auto

Aan houders van de rijbewijzen voor een personenauto (rijbewijs B) kan bij het verlengen van het rijbewijs gevraagd worden om een gezondheidsverklaring (voorheen eigen verklaring). Om de gezondheidsverklaring te krijgen moeten een aantal vragen beantwoord worden en een medische keuring ondergaan worden.

In de volgende gevallen heeft u een geldigheidsverklaring nodig:

  • Het verlengen van een rijbewijs als u ouder dan 75 jaar bent
  • Het halen of verlengen van een rijbewijs met een medische indicatie

Rijbewijskeuring C/D

Voor vrachtwagen en/of bus

Houders van de rijbewijzen voor de vrachtwagen (rijbewijs C) en voor de bus (rijbewijs D) moeten bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs of bij het verlengen van hun huidige rijbewijs een Verklaring van geschiktheid bij de gemeente kunnen overleggen. De Nederlandse geldigheidstermijn voor de zogenoemde grote rijbewijzen is op dit moment 5 jaar.

De "verklaring van geschiktheid" wordt afgegeven door het CBR. U kunt deze verklaring aanvragen middels het formulier gezondheidsverklaring.

Inhoud van de rijbewijskeuring

  • Vooraf CBR code opvragen (lees hier instructies voor het opvragen van de code)
  • Meting bloeddruk en pols
  • Urineonderzoek (glucose, eiwit en bloed)
  • Oog test veraf (met kaart van 5 meter afstand)
  • Gezichtsveld onderzoek
  • Bespreken van onderzoeksresultaten en versturen van medisch rapport

Combineer uw keuringen

Het is mogelijk om de beroepskeuring te combineren andere keuringen. Het voordeel is dat medewerkers zo niet twee keer los van elkaar gekeurd hoeven worden en dit een besparing van tijd en kosten.

Onze vaccinaties, keuringen en onderzoeken worden altijd uitgevoerd door gekwalificeerde artsen

Altijd eerlijk en persoonlijk advies

Meditel werkt uitsluitend met BIG geregistreerde artsen. Hierdoor kunt u er van verzekerd zijn dat u kundig advies krijgt. En omdat geen mens hetzelfde is neemt onze arts altijd een moment om uw situatie persoonlijk te bekijken zodat u een advies op maat ontvangt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stel eerst even wat vragen. Binnen 24 uur een voorstel.