CBR zd-code aanvragen

voorafgaand aan uw keuring

Voordat u bij Meditel uw rijbewijskeuring kunt inplannen is het van belang dat u via het CBR een zd- code opvraagt. Deze neemt u mee naar uw afspraak bij Meditel zodat wij bij u de rijbewijskeuring kunnen afnemen. Heeft u geen zd-code opgevraagd bij het CBR? Dan kan de afspraak helaas niet doorgaan. 

Om een zd-code te kunnen ontvangen, vult u op de website van het CBR een digitale aanvraag in voor uw gezondheidsverklaring. Vervolgens wacht u op een mailbericht van het CBR met daarin een keuringsformulier en brief met uw zd-code. Dit kan tot 3 weken duren. U kunt alleen een afspraak maken als u deze brief met zd-code heeft ontvangen.

Heeft u een papieren gezondheidsverklaring ingevuld en opgestuurd naar het CBR, dan zal deze beoordeeld worden door het CBR. Indien een keuring nodig is ontvangt u een brief van het CBR met de melding dat u een afspraak moet maken. U kunt alleen een afspraak maken als u deze brief heeft ontvangen.

Zodra u uw Gezondheidsverklaring heeft opgestuurd kunt u de status van uw aanvraag direct inzien en volgen op Mijn CBR. U kunt inloggen met uw DidiD met SMS-code. In geval van een papieren Gezondheidsverklaring kan het soms wel 4 weken duren tot uw aanvraag zichtbaar is. Overigens ontvangt u dan ook het bericht per post.