Vaccinaties
en advies op maat

Zorg dat u gezond op reis gaat en gezond weer thuis komt

Binnenkort gaat u op reis

Uiteraard wilt u gezond op reis en gezond weer thuis komen. Een onderdeel van de voorbereiding van uw reis begint bij Meditel. Controleer hier of u:

  • Vaccinaties nodig heeft voor uw reisbestemming
  • Vergoed uw verzekeraar de kosten?
  • Waar en wanneer kan ik mijn vaccinaties krijgen?

Het ideale moment om uw reisvaccinaties te halen is ongeveer 6  tot 8 weken voor vertrek. Vertrekt u binnen deze tijd al voor uw reis. Kom dan alsnog langs voor de benodigde vaccinaties.

Wanneer u controleert welke vaccinaties nodig zijn voor uw reis toont Meditel een standaard advies. Dit noemen we een bruto advies. Tijdens uw afspraak met één van onze artsen bespreekt u uw reissituatie. Denk hierbij aan: welke activiteiten gaat u ondernemen? Naar welke gebieden gaat u? En welke vaccinaties heeft u in het verleden al gehad? Op basis van dit gesprek formuleert de arts een netto advies. Voor u persoonlijk op maat gemaakt.

Vaccinatiecampagne van de overheid

Welke gevolgen heeft het corona vaccin voor de beroepsvaccinaties?

De vaccinatiecampagne van de overheid tegen COVID-19 is inmiddels opgestart. Dit heeft gevolgen voor de planning  van de beroepsvaccinaties die wij aanbieden. Vanuit het RIVM wordt namelijk geadviseerd minimaal 7 dagen te laten tussen de vaccinatie tegen COVID-19 en andere vaccinaties. Wij adviseren u dan ook hiermee rekening te houden bij het maken van de (herhaal) afspraken voor de beroepsvaccinaties.

In het kader van de algemene volksgezondheid heeft het krijgen van de COVID-19-vaccinatie voorrang. Indien u of uw medewerkers ondertussen reeds een afspraak hebben staan voor de COVID-19 vaccinatie en ook bij Meditel een afspraak hebben staan voor een (herhaal) vaccinatie, vragen wij u of uw medewerkers zo nodig de afspraak bij Meditel te verzetten, rekening houdend met bovengenoemde termijn.

Wilt u weten wat het vaccinatieadvies is voor uw bestemming?

Bekijk hier het advies

Bekijk voor u een afspraak maakt welke vaccinaties er aangeraden worden voor uw reisbestemming. Houd er rekening mee dat dit een algemeen reisadvies is. Tijdens het consult met één van onze artsen bespreekt u welke vaccinaties u al heeft, welke activiteiten u gaat ondernemen en welke regio's u bezoekt. Op basis van dit gesprek volgt een vaccinatieadvies op maat.

Tarieven

Een vaccinatieafspraak bij Meditel bestaat uit een consult en het zetten van de vaccinaties.
De kosten voor een afspraak zijn afhankelijk van de vaccinaties die gezet worden. Ieder vaccin heeft een eigen prijs.
Daarnaast zijn de kosten voor uw consult afhankelijk van het soort afspraak: een herhaalafspraak neemt minder tijd in beslag dan een eerste afspraak. Deze is dan ook goedkoper dan een eerste afspraak.

Meditel controleert of de kosten gedekt worden door uw zorgverzekeraar. Na afloop van de afspraak ontvangt u via Fa-Med een factuur die u zelf kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Beroepsvaccinaties

Bij Meditel kunt u ook terecht voor beroepsvaccinaties. Bent u uitgenodigd door uw werkgever om een afspraak te maken? Vraag dan uw werkgever hoe de afspraak gemaakt moet worden. Zo gaat de factuur direct naar uw werkgever.
Indien u de kosten voor de beroepsvaccinatie zelf draagt kunt een afspraak inplannen. Kies als reisbestemming ‘Nederland’. U ontvangt zelf een factuur voor de beroepsvaccinatie via Famed. Let op! Controleer dit goed, het is niet mogelijk om de factuur later om te zetten naar uw werkgever.

Onze vaccinaties, keuringen en onderzoeken worden altijd uitgevoerd door gekwalificeerde artsen

Altijd eerlijk en persoonlijk advies

Meditel werkt uitsluitend met BIG geregistreerde artsen. Hierdoor kunt u er van verzekerd zijn dat u kundig advies krijgt. En omdat geen mens hetzelfde is neemt onze arts altijd een moment om uw situatie persoonlijk te bekijken zodat u een advies op maat ontvangt.

Het vaccinatiepaspoort

Handig alle vaccinaties in het 'Gele boekje' en digitaal

Tijdens uw afspraak neemt u uw Gele Boekje mee. Dit is een Internationaal bewijs van inenting waarmee u kunt aantonen welke vaccinaties u gehad heeft. Bij Meditel kunt u uw gehaalde vaccinaties en geldigheidstermijnen ook digitaal inzien in uw Mijn Meditel account.

Veelgestelde vragen
over reisvaccinaties

Heeft u nog vragen?