Chauffeurskeuring

Het op grond van de verzamelde gegevens nagaan of een werknemer medisch gezien in staat is om een (vracht)auto of autobus te besturen zonder daarbij zichzelf of anderen in gevaar te brengen.

Een chauffeurskeuring wordt als aanstellingskeuring en als periodieke keuring verricht. Meditel heeft deze keuring verdeeld in leeftijdscategorieën op basis van bijbehorende risico’s. In de CAO voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg is opgenomen dat de deelnemer zich bij de aanvang van chauffeurswerkzaamheden medisch moet laten keuren, dit is een aanstellingskeuring.

Bij voortduring van dit dienstverband dient de deelnemer zich iedere 5 jaar te laten keuren, ook wel chauffeurskeuring genoemd. Deze verplichting geldt ook voor het administratieve en leidinggevende personeel vanaf 40 jaar.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Weet u al wat u wilt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Liever advies op maat om te kijken wat bij u past? Neem dan contact met ons op.

Inhoud van de chaffeurskeuring voor deelnemers jonger dan 40 jaar

  • Vragenlijst in te vullen door de deelnemer
  • Ingevulde vragenlijst bespreken met arts
  • Biometrie (lengte, gewicht en BMI)
  • Lichamelijk onderzoek door arts (o.a. pols en bloeddruk).
  • Urineonderzoek (glucose, eiwit en bloed)
  • Visusonderzoek, alleen veraf (met kaart)
  • Gezichtsveldonderzoek (volgens methode Donders)
  • Bespreken van onderzoeksresultaten
  • Geven van mondeling / schriftelijk advies

Afspraak maken

voor ZZP-er of particulier

Bij Meditel is het mogelijk om op eigen gelegenheid een medische keuring of Health Check uit te laten voeren. De factuur van de keuring of Health Check wordt dan direct naar u verzonden en dient ook door u betaald te worden. Let op! Uw factuur kan later niet meer overgezet worden op naam van uw werkgever.

Inhoud van de chauffeurskeuring voor deelnemers van 40 jaar en ouder

Bij deelnemers ouder dan 40 jaar wordt aanvullend ook het ecg in rust onderzocht. Dit wordt geadviseerd, omdat beginnende orgaanschade merkbaar en/of meetbaar kan worden. Zowel hartritmestoornissen als de gevolgen van linker ventrikel hypertrofie, (a.g.v. hypertensie) zich kunnen presenteren. Door tijdig signaleren kunnen direct maatregelen getroffen worden.

Uw werkgever betaalt de factuur

Voor medewerkers in (vast) dienstverband

Bent u opgeroepen door uw werkgever om een keuring te ondergaan? Dan heeft uw werkgever een eigen Meditel omgeving gekregen. Maakt u via deze omgeving een afspraak, dan wordt de factuur direct naar uw werkgever verzonden en betaald. Vraag uw werkgever om toegang tot deze omgeving om een afspraak in te plannen.

Combineer uw keuringen

Het is mogelijk om de beroepskeuring te combineren andere keuringen. Het voordeel is dat medewerkers zo niet twee keer los van elkaar gekeurd hoeven worden en dit een besparing van tijd en kosten.

Onze vaccinaties, keuringen en onderzoeken worden altijd uitgevoerd door gekwalificeerde artsen

Altijd eerlijk en persoonlijk advies

Meditel werkt uitsluitend met BIG geregistreerde artsen. Hierdoor kunt u er van verzekerd zijn dat u kundig advies krijgt. En omdat geen mens hetzelfde is neemt onze arts altijd een moment om uw situatie persoonlijk te bekijken zodat u een advies op maat ontvangt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stel eerst even wat vragen. Binnen 24 uur een voorstel.