Chauffeurskeuring

Het op grond van de verzamelde gegevens nagaan of een werknemer medisch gezien in staat is om een (vracht)auto of autobus te besturen zonder daarbij zichzelf of anderen in gevaar te brengen.

Een chauffeurskeuring wordt als aanstellingskeuring en als periodieke keuring verricht. Meditel heeft deze keuring verdeeld in leeftijdscategorieën op basis van bijbehorende risico’s. In de CAO voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg is opgenomen dat de deelnemer zich bij de aanvang van chauffeurswerkzaamheden medisch moet laten keuren, dit is een aanstellingskeuring.

Bij voortduring van dit dienstverband dient de deelnemer zich iedere 5 jaar te laten keuren, ook wel chauffeurskeuring genoemd. Deze verplichting geldt ook voor het administratieve en leidinggevende personeel vanaf 50 jaar.

Naast chauffeurskeuringen biedt Meditel ook heftruck chauffeurskeuringen en kraanmachinisten keuringen aan.

Let op! Een chauffeurskeuring betreft de keuring om na te gaan of u medisch gezien in staat bent om een (vracht)auto of autobus te besturen. Moet u gekeurd worden voor het verkrijgen, verlengen of wijzigen van het rijbewijs? Dan heeft u een CBR-keuring/rijbewijskeuring nodig. Dit betreft dus een andere keuring.
U kunt de chauffeurskeuring en CBR-keuring ook als combinatiekeuring boeken.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Weet u al wat u wilt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Liever advies op maat om te kijken wat bij u past? Neem dan contact met ons op.

Direct een afspraak maken?

Voor particulieren en ZZPers

Let op! U ontvangt zelf de factuur.

Inhoud van de chauffeurskeuring voor deelnemers jonger dan 50 jaar

  • Vragenlijst in te vullen door de werknemer (vooraf)
  • Biometrie (lengte, gewicht, bloeddruk en BMI)
  • Urineonderzoek (glucose, eiwit en bloed)
  • Oog test veraf (met kaart van 5 meter afstand)
  • Gezichtsveld onderzoek
  • Lichamelijk onderzoek en advies door arts
  • Bespreken van onderzoeksresultaten en versturen van medisch rapport
  • Versturen van verklaring van (on)geschiktheid voor zowel werkgever als werknemer door arts

Afspraak maken

voor ZZP-er of particulier

Bij Meditel is het mogelijk om op eigen gelegenheid een medische keuring of Health Check uit te laten voeren. De factuur van de keuring of Health Check wordt dan direct naar u verzonden en dient ook door u betaald te worden. Let op! Uw factuur kan later niet meer overgezet worden op naam van uw werkgever.

Inhoud van de chauffeurskeuring voor deelnemers van 50 jaar en ouder

Bij deelnemers ouder dan 50 jaar wordt aanvullend ook een hartfilm in rust uitgevoerd. Dit wordt geadviseerd, omdat beginnende orgaanschade merkbaar en/of meetbaar kan worden. Door dit tijdig signaleren kunnen direct maatregelen getroffen worden.

Uw werkgever betaalt de factuur

Voor medewerkers in (vast) dienstverband

Bent u opgeroepen door uw werkgever om een keuring te ondergaan? Dan heeft uw werkgever een eigen Meditel omgeving gekregen. Maakt u via deze omgeving een afspraak, dan wordt de factuur direct naar uw werkgever verzonden en betaald. Vraag uw werkgever om toegang tot deze omgeving om een afspraak in te plannen.

Combineer uw keuringen

Het is mogelijk om de beroepskeuring te combineren andere keuringen. Het voordeel is dat medewerkers zo niet twee keer los van elkaar gekeurd hoeven worden en dit een besparing van tijd en kosten.

Onze vaccinaties, keuringen en onderzoeken worden altijd uitgevoerd door gekwalificeerde artsen

Altijd eerlijk en persoonlijk advies

Meditel werkt uitsluitend met BIG geregistreerde artsen. Hierdoor kunt u er van verzekerd zijn dat u kundig advies krijgt. En omdat geen mens hetzelfde is neemt onze arts altijd een moment om uw situatie persoonlijk te bekijken zodat u een advies op maat ontvangt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stel eerst even wat vragen. Binnen 24 uur een voorstel.