Achterstand bij het CBR

Houd extra rekening met uw rijbewijskeuring

Het CBR kampt met een achterstand bij het verwerken van de gezondheidsverklaringen. Hierdoor worden nieuwe of verlengde rijbewijzen te laat toegekend. De vertraging kan oplopen tot enkele maanden. Houd hier rekening mee bij het plannen van een afspraak voor een rijbewijskeuring.

Voor het verlengen of aanvragen van uw rijbewijs maakt u een account aan via Mijn CBR. Onderdeel van de aanvraag is het invullen van een vragenlijst. Op basis van de antwoorden kan het CBR van u vragen een medische keuring te ondergaan. Voor deze medische keuring kunt u bij Meditel terecht.

Een afspraak inplannen kan zelf of via uw werkgever op een datum en vestiging naar keuze.  Op de datum van uw afspraak bij Meditel heeft u een geldige ZD-code (zorgdomeincode) nodig . Deze ontvangt u van het CBR en is gekoppeld aan uw aanvraag via Mijn CBR. Meditel verwerkt zo direct uw medische gegevens in uw account. Houd hier dus rekening mee bij het maken van een afspraak.

Het CBR heeft een wettelijke verwerkingstermijn van vier maanden, exclusief de huidige achterstand. Start het traject voor verlenging van uw rijbewijs dus ruim voor het verlopen van uw rijbewijs om de kans op ongemak zo klein mogelijk te maken.

Inschrijven

Blijft u graag op de hoogte van het laatste nieuws? *