Nieuws - Over Meditel

Onderzoek C8 voor medewerkers DuPont fabriek bij Meditel


Recent is bij medewerkers van de DuPont/Chemours fabriek een extreme hoeveelheid van het giftige C8 in het lichaam aangetroffen. C8 wordt gebruikt voor de productie van Teflon, een veel gebruikt materiaal voor de anti-aanbaklaag in pannen.

 

Diverse (oud)medewerkers en omwonenden kampen al langere tijd met vage ziekteverschijnselen en klachten en zijn lange tijd blootgesteld aan de stof. Bloedonderzoek kan uitwijzen of er een verhoogde hoeveelheid C8 in het lichaam aanwezig is.
Meditel biedt werkgevers nu de mogelijkheid om op korte termijn medewerkers te laten testen op de aanwezigheid van C8 in het bloed.

 

Werkwijze
Een test kan afgenomen worden bij de werknemer op de werkvloer of bij een vestiging van Meditel. Voorafgaand aan het onderzoek wordt uw medewerkers verteld wat het onderzoek inhoudt. De onderzoeksresultaten worden zorgvuldig gerapporteerd naar uw medewerkers. Indien de grootte van de groep het toelaat kan toxguide u als werkgever voorzien van een groepsrapportage en advies hoe om te gaan met de uitslagen.
Meditel werkt in dit onderzoek samen met toxguide, een expertisebureau gespecialiseerd in biomonitoring.

 

Heeft u medewerkers die in het verleden met DuPont/Chemours te maken hebben gehad? Neem dan vandaag nog contact op met Meditel om uw medewerkers te laten testen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurens van Arnhem via werkgevers@meditel.nl of 06 – 5122 7849.